הצמיחה המהירה של תעשיית האופנה והמגמות המשתנות שלה יכולות להטיל לחץ עצום על שרשראות האספקה. במדריך זה, אנו מנווטים בין המורכבויות של לוגיסטיקת האופנה כדי לעזור לעסק שלך לצעוד בבטחה על מסלול ההצלחה.
ראשית, נבחן את התעשייה ככלל. העסקים פורחים; אופנה היא שוק האי-קומרס הגדול ביותר בעולם1, ומוערך שתשיג ערך של US$1 טריליון עד 20242. הגלובלית, מוערך שהתעשייה מייצרת כמות מדהימה של 100 מיליארד פריטי לבוש בשנה3 – כפול מהכמות של לפני עשרים שנה.
סין, כפי שניתן לצפות, היא המייצאת הגדולה ביותר של בגדים4 – הן בתחום ה-B2C והן בתחום ה-B2B – driven by demand in the US, the EU, Japan and the UK. יכולות הייצור ארוכות הטווח של המדינה הופכות אותה לבלתי מתחרה ביכולתה לספק מוצרים בכמויות גדולות מהמסלולים של מעצבים בזמן שיא – ובעלות מינימלית.
בתוך כל הכמויות הללו, מותגים ברי קיימא גם הם צוברים פופולריות; אלו שחוקרים תהליכי ייצור ולוגיסטיקה חלופיים וירוקים יותר.
"אנחנו מותג אופנה איטי; אנחנו לוקחים את המבט הארוך, על ידי השקעה במוצרים שלנו לעתיד."
Varsity Headwear, לקוח DHL
מותג כזה הוא Varsity Headwear, לקוח של DHL. ממוקם בנורבגיה, אירופה, המותג אופנה רצה לשמור על מחויבות לפרקטיקות אתיות, גם כאשר התרחב עולמית.
"ראינו שחלק משמעותי מהפליטות שלנו נובע מלוגיסטיקה ותחבורה," אומר מייסד משותף סבסטיאן אדמס. "רצינו להתמודד עם הבעיה הזו, ולא להסתתר ממנה, ולכן קפצנו על ההזדמנות לעבוד עם DHL כדי ללמוד זה מזה ולשפר. אנחנו פחמן ניטרלי דרך פיצוי, ועכשיו אנחנו עובדים גם על אינסֵטִּינג."
עם המיקוד באופנה ברת קיימא, פלטפורמות השכרה ושוקי יד שנייה פורחים – הצמיחה האסטרונומית של פלטפורמת ריסייל Vinted בשנים האחרונות מעידה על אימוץ של קונים Millennial ו-Gen Z את "הצריכה המודעות." הכלכלה גם משפיעה – הסקירה השנתית של מקינזי על הסקטור, The State of Fashion 20235, ציינה שהמצב הכלכלי של הצרכנים יגרום להם "לחפש מציאות, מה שיגדיל את הביקוש למוצרים ביד שנייה, השכרה, ומוצרים במחירים נמוכים."
גם הסקטור היוקרתי נוטה לתמוך במגמת הקיימות. בשנת 2021, לואי ויטון וקרטייה השיקו את Aura – הבלוקצ'יין הגלובלי הראשון בתחום היוקרה – שבו הצרכנים יכולים לעקוב אחר כל מחזור חיי המוצר על ידי סריקת התווית שלו.
ויש גם טוויסט מעניין – למרות הכלכלות העולמיות הבלתי יציבות ואינפלציה שיא, מקינזי6 חוזה שהסקטור היוקרתי יגדל בין 5-10% השנה, שכן הצרכנים רואים בהשקעה במוצרים איכותיים החלטה בת קיימא בטווח הארוך.
"הבינה המלאכותית פותחת הזדמנויות מרגשות לרשת שלנו. זו אינה טכנולוגיה חדשה, אך הקצב שבו היא מתפתחת מציע לנו כעת הזדמנויות לייעל תהליכים עבורנו ועבור הלקוחות שלנו, שלא היו זמינות אפילו לפני שנה."
– אוליבר פייסי, סגן נשיא בכיר לתוכניות תפעול רשת גלובלית ב-DHL אקספרס
למרות שהקיימות הופכת לשיקול גובר עבור הצרכנים, הציפיות הגבוהות שלהם מהסקטור היוקרתי נותרות בעינן. התפתחויות חדשות בטכנולוגיית הבינה המלאכותית מאפשרות למותגים להציע חוויות מעוררות, מותאמות אישית ובלתי נשכחות יותר.
גוצ'י, לדוגמה, עושה שימוש בבינה מלאכותית כדי להעצים את סיפור המותג שלה, תוך כדי העברת יועצי האונליין מהתבניות המסורתיות של שירות לקוחות, והפחתת הזמן הנדרש להכשיר חברי צוות חדשים על קול המותג, ההיסטוריה והמוצרים. בינתיים, ולנטינו השיקה טכנולוגיית ניסיון וירטואלי לאוספים שלה, כך שהלקוחות יכולים לדמיין איך פריט ייראה עליהם דרך הסמארטפונים שלהם לפני רכישה.
הבינה המלאכותית משחקת תפקיד חיוני גם בשיפור תהליכי הלוגיסטיקה של המותגים, כגון אופטימיזציה של מסלולי ההפצה כדי להגעת ההזמנות ללקוחות במהירות, וחיזוי דרישות הצרכנים לשמירה על רמות מלאי אופטימליות.
כפי שדרישות הצרכנים ממשיכות לעלות, והקצב המהיר שבו מתקדם תחום האופנה אינו מראה סימנים של האטה, המותגים יצטרכו להיעזר בבינה מלאכותית – הן לחוויות הלקוח והן ללוגיסטיקה – אם הם רוצים לשמור על הקצב. עם המעבר לשנת 2024, צפו שהמותגים ימשיכו להשקיע בחידושי טכנולוגיה, ויובילו את הסקטור לעידן חדש ומלהיב.
אז אנחנו יודעים שתחום האופנה פורח, אבל איך תוכלו לבצע שינויים כדי להבטיח שהעסק שלכם יהיה יעיל בשנת 2024? להלן מספר תובנות וטיפים שימושיים שיעזרו לכם.
לוגיסטיקת אופנה
תובנות וטיפים שיעזרו לעסק שלך לשלוט על מסלול התצוגה.
ירוק זה השחור החדש
- שוק הבגדים היד שנייה הגלובלי צפוי להכפיל את גודלו עד 2027, וגדל פי 3 מהר יותר משוק הבגדים הכולל. כשצרכנים הופכים למודעים יותר מבחינה סביבתית, מותגים עם גישה מחושבת למחזור חיי הבגדים שלהם יזכו להעדפה.
- איך העסק שלך יכול "ללכת ירוק"
שלב אסטרטגיה של לוגיסטיקה הפוכה – זו מקדמת את הארכת מחזור חיי המוצרים באמצעות ה-"4 Rs": מיחזור, שימוש מחדש, תיקון ומכירה מחדש. דגם זה יכול לחסוך כסף לעסק שלך, לצמצם בזבוז, לשפר את האמינות הסביבתית שלו ולבנות נאמנות בקרב הלקוחות. המאמר הייעודי שלנו מציע טיפים כדי לעזור לך להתחיל. - נצל את GoGreen Plus של DHL, פתרון ייעודי המסייע לעסקים כמו Mytheresa להפחית את פליטות הפחמן הקשורות לשליחויותיהם באמצעות שימוש בדלקי תעופה ברי קיימא. דלק ביולוגי זה מיועד לשמש תחליף לדלקי סילון מסורתיים ויכול להפחית את פליטות גזי החממה עד 80% בהשוואה לדלקים פוסיליים.
- שקול את מודל Resale as a Service (RaaS). מודל זה מקשר עסקים עם פתרונות ריקוממרס חיצוניים ליצירת ערוצי מכירה מחדש מותאמים אישית, נותן לבגדים חיים נוספים – ולעסק שלך מקור הכנסה נוסף. ספק RaaS אחד הוא שוק הבגדים היד שנייה המקוון thredUP, המסייע למותגי אופנה קיימים לשלב מכירה מחדש באי-קומרס שלהם.
- קח השראה מתוכנית איסוף הבגדים של H&M, המציעה ללקוחות להניח בגדים לא רצויים – מכל מותג – באחת מחנויותיה. משם, הם נמכרים מחדש כיד שנייה או נגרסים לחלקי טקסטיל ליצירת מוצרים אחרים.
- צמצם את שיעור ההחזרות שלך. כל החזרת מוצר כרוכה בפליטות תחבורה נוספות, מה שמגדיל את טביעת הרגל הפחמנית של העסק שלך. כמובן, ניקוי ועיבוד המוצרים המוכנים למכירה מחדש יעלה כסף לעסק שלך גם כן. מקום טוב להתחיל בו הוא לבחון מקרוב את הסיבות העיקריות להחזרות המוצרים על ידי לקוחותיך. לדוגמה, קונים באינטרנט בדרך כלל מזמינים כמה גדלים של בגדים כדי לנסות בבית – כאן השקעה בטכנולוגיית ניסיון וירטואלי עשויה להועיל לעסק שלך, ולהאפשר ללקוחות לדמיין איך הבגד ייראה עליהם לפני רכישתו.
SUSTAINABLE TEXTILES
- מגזר הטקסטיל אחראי ל-6% מהפליטות הגלובליות של גזי חממה, בעוד שהצבעים בהם משתמשים בייצור גורמים לחמישית מהזיהום התעשייתי של המים (8).
- מה העסק שלך יכול לעשות
שקול לחלק חומרי גלם ברי קיימא עבור הבגדים שלך, כמו כותנה אורגנית או בדים ממוחזרים, וכאלה שגדלים ללא חומרי הדברה או כימיקלים. - קח השראה ממותגי אופנה כמו Pangaia – האוספים שלו עשויים מדנים מבוססי צמחים ועור ענבים, בעוד שהצבעים הטבעיים שלו מיוצרים מעודפי ירקות.
- חקור את מדיניות הסביבה של הספק שלך, ואם היא הוסמכה על ידי גוף תעשייתי.
- היעזר בביקורת עצמאית על שרשרת האספקה שלך בתחום הטקסטיל. לדוגמה, Bluesign מספקת דירוג לחברות טקסטיל כדי להדגים את הישגיהן בפיתוח בר קיימא.
ערוצי מכירה
- מסעות הרכישה של הצרכנים כרוכים לעיתים קרובות בכמה ערוצים, ולכן מותגים יצטרכו להשקיע באסטרטגיית אומניצ'אנל כדי להבטיח חוויית רכישה חלקה בכל נקודות המגע.
- טיפים לאסטרטגיית אומניצ'אנל שלך
שקול להשקיע באפליקציה ייעודית לעסק שלך. לקוחות שבוחנים את המוצרים שלך בחנות יוכלו לגשת במהירות למידע נוסף על המוצר, או אפילו לסדר שהרכישה בחנות תישלח לביתם. - מותגים שאין להם נוכחות פיזית צריכים לבדוק טכנולוגיות כמו סטרימינג חי וניסיון באמצעות מציאות מוגברת כדי להעניק ללקוחות תחושה טובה יותר של המוצר.
- צרכנים משתמשים ברשתות החברתיות להשראה ולגילוי מוצרים, אך חשוב להיות מודעים לשינויים שמטא מבצעת השנה. החל בפברואר, היא תומכת רק בחנויות פייסבוק ואינסטגרם עם אפשרות תשלום מופעלת. זה אומר שלא תוכל להנחות את התנועה מעמודי המדיה החברתית שלך לאתר המסחר האלקטרוני שלך; הלקוחות יוכלו לרכוש רק דרך האפליקציות של מטא. זה מציב אתגרים, כמו הגבלת המידע על המוצר שאתה יכול להציג. הפתרון? פלטפורמת UX SimplicityDX תומכת במותגים לבניית אתרי קמפיינים עבור הפוסטים שלהם באינסטגרם, תוך שימוש בלמידת מכונה ובינה מלאכותית כדי להבין את כוונת הלקוחות ולהנחות אותם למידע הנכון במהירות. מותגים יכולים להמיר כל פורמט תוכן באינסטגרם – פוסטים, קרוסלים, סרטונים, רילס – לפוסטים שניתן לקנות מהם.
בינה מלאכותית
בינה מלאכותית משנה כמעט כל תעשייה, והאופנה אינה יוצאת דופן. הטכנולוגיה מאפשרת חוויות חדשות וחדשניות שהתעשייה דורשת. הנה סקירה של היישומים שלה:
הפחתת החזרות
כלי ניסיון וירטואלי מאפשרים ללקוחות להמחיש כיצד ייראו הבגדים עליהם עם רמת ריאליזם גבוהה. כאשר קמעונאית האינטרנט Farfetch אימצה פתרון ניסיון תלת-ממדי, שיעור ההחזרות שלה ירד ב-20%.
העצמת המותגים היוקרתיים
Burberry משתמשת בתוכנת זיהוי תמונה כדי לזהות מוצרים מזויפים, בעוד ש-Dior השיקה ב-2022 "צ'אט-בוט של משפיענים" שתקשר עם לקוחות ב-WasApp והעביר להם סרטוני מותג ייחודיים.
הפעלת שרשראות אספקה גמישות
תחזיות הביקוש הן תחום מאתגר במיוחד עבור מותגי אופנה, אך בינה מלאכותית יכולה לנתח כמויות גדולות של נתוני לקוחות כדי לחזות ביקוש עתידי, ואז להעביר את הדרישות לספקים.
שינוע: כיצד DHL Express יכולה לעזור
לDHL Express יש את כל הכלים כדי לעזור לעסק שלך לשלוח ללקוחות מסחר אלקטרוני בצורה חלקה, בכל מקום בעולם שבו הם נמצאים:
- מדריך האריזה של DHL עבור בגדי אופנה ינחה אותך על האריזות האופטימליות עבור סוגים שונים של בגדים. [להורדה כאן]
- MyGTS (My Global Trade Services) הוא פלטפורמה חינמית וקלה לשימוש שתעזור לך לנהל את כל היבטי רגולציות השינוע הבינלאומי. גש לקודי HS מדויקים עבור המשלוחים שלך, חשב את עלות ההגעה של הסחורות בכל מדינה, וקבל הנחיות על הגבלות ייבוא לפני השינוע.
- DHL Express Commerce. משתלב עם מגוון רחב של פלטפורמות מסחר אלקטרוני – כולל Shopify – כלי זה מנהל כל שלב בתהליך ההשלמה שלך, החל מייבוא הזמנות ועד לשינוע, ומותיר לך יותר זמן לעבוד על העסק שלך.
- Dynamic Discounting. תוכנית תמחור תחרותית שמתגמלת אותך בהנחות הולכות ומתרבות ככל ש-volumes השינוע שלך גדל, כך שככל שתשלח יותר, תחסוך יותר. לקבלת הערכות עלויות מעמיקות, התייעץ עם מנהל החשבון שלך.
“כשאנו נכנסים לשוק חדש, נשען על מומחים כמו DHL וצוותי DHL המקומיים כדי להבין באמת את השוק, לא רק מה הלקוח רוצה, אלא גם היכן החדשנות נמצאת בשוק השינוע הזה.”
לקוח DHL, סטיוארט היל, סמנכ"ל התפעול של matchesfashion.com