יש לך עסק מסחר אלקטרוני? רוצה לדעת איך להתרחב בשווקים בינלאומיים? זה פשוט דורש קצת מחקר ותכנון. הנה כמה טיפים לשילוח בינלאומי שיסייעו לך!
1. מיקוד בשוק
העולם הוא מקום גדול, לכן חשוב למקד את הזמן והאנרגיה שלך בשווקים שבהם הביקוש למוצר (או לשירות) שלך הוא הגדול ביותר. אחרת, ייתכן שלא תהיה הצדקה כלכלית לעסק שלך להתרחב בשווקים בינלאומיים.
Google Analytics יכול לעזור לך לזהות איזו תנועה בינלאומית כבר יש לעסק המסחר האלקטרוני שלך. השירות עוקב אחר התנועה במכשירים ובפלטפורמות מקוונות ומדווח עליה, ועוזר לך להבין את מסע הקנייה של הלקוחות שלך מול מדדים כגון מבקרים ייחודיים באתר שלך ושיעור מעורבות. באופן מכריע, באפשרותך להתאים מדדים אלה לממדים ספציפיים - כגון מיקום, המאפשרים לך לראות אילו שווקים בינלאומיים מחזיקים בפוטנציאל הרב ביותר עבור העסק שלך.
חקר/י באילו מדינות יש את הביקוש הגבוה ביותר למוצר שלך, והיכן עשוי להיות פער בשוק שהעסק שלך יכול למלא. צריך גם לחקור את הרגלי ההוצאות של הצרכנים, מניעי קנייה, ומחסומים אפשריים למשלוח שם. כל זה יעזור לך לבנות פרופיל מפורט של השוק ולקבוע את גודל ההזדמנות.
בדק/י לאן המתחרים שלכם מוכרים – אחרי הכל, אם הם שולחים לשוק מסוים, זה חייב להיות בגלל שיש שם מספיק עסקים כדי להפוך את זה לכדאי.
2. היכרות עם הכללים והתקנות
כאשר שולחים מעבר לגבולות, חשוב לבדוק את תקנות המכס והיבוא של מדינת היעד. אחרת, מסתכנים בעיכוב משלוחים, וזה אומר משלוח מאוחר ללקוחות - רצוי להימנע מכך במסחר האלקטרוני.
לכל מדינה חוקים משלה - חלקם נוקשים יותר מאחרים, עם עונשים קשים על ניירת שגויה. זה המקום שבו שיתוף פעולה עם מומחה לוגיסטיקה בינלאומי כמו DHL ישתלם יותר. מדי יום, צוותי המכס המסורים שלנו ברחבי העולם עוזרים לעסקי מסחר אלקטרוני לשלוח ללקוחות בינלאומיים, ודואגים לכל הניירת עבורם. משלוח מהיר וחוצה גבולות עם מינימום טרחה עבורך.
3. מוכנות להיטלים ומיסים נוספים
המסים מוטלים על סחורות מיובאות, כאשר השיעור נקבע על ידי מדינת היעד - אם כי ישנם כמה אזורי סחר חופשי ברחבי העולם. תשלום ההיטלים והמיסים הוא בדרך כלל באחריות הנמען – כלומר, הלקוח שלך – אם כי DHL מציעה אפשרות DTP (היטלים ומיסים ששולמו) לבעלי החשבון. משמעות הדבר היא ש-DHL תנפיק חשבונית לשולח (העסק שלך) כדי לכסות את העלות. היתרון בכך הוא שלקוח הקצה לא יקבל חשבון מס בלתי צפוי כאשר החבילה שלו תגיע למכס – מה שעלול לפגוע בדעתו על המותג שלך.
אם בכל זאת החלטת להעביר את העלויות ללקוחות שלך, חשוב להקפיד על שקיפות לגבי העמלות בכל האתר שלך – "דמי משלוח בלתי צפויים" הם אחת הסיבות המובילות לנטישת עגלת הקניות במהלך עסקאות מקוונות. אפילו טוב יותר, כדאי לשקול לספוג את דמי המשלוח לתוך עלות המוצרים שלך כדי שתוכל לתת ללקוחות שלך מחיר פשוט, הכל באחד בקופה.
4. עדכון ושימור האתר שלך
אין זמן טוב יותר ללטש את אתר המסחר האלקטרוני שלך מאשר כשרוצים להתרחב לשווקים בינלאומיים. הנה כמה טיפי:
כדאי לתרגם את האתר שלך לשפה המקומית עבור כל השווקים שאליהם כיוונת.
שערי תשלום בינלאומיים: האם ידעת שלקונים מקוונים יש סיכוי גבוה ב-70% 1 לסיים רכישה אם אמצעי התשלום המועדף עליהם מוצג כאפשרות בקופה? עליך להבין מהם אמצעי התשלום הפופולריים ביותר במדינה שרצית למכור לה ולהציע אותם בקופה. יש להקפיד להציג מחירים ולאפשר תשלום גם במטבע המקומי.
אסטרטגיה טובה כאשר מוכרים למדינה בפעם הראשונה היא להקים תחילה שוק מקוון כמו אמזון. זה אומר שניתן להתחיל בקטן ולמדוד את הביקוש למוצרים שלך לפני השקעה גדולה באתר מקומי ועצמאי. כך ניתן ליהנות מטווח ההגעה של השוק, שיציב אותך באופן מיידי מול מיליוני לקוחות.
טיפ אחרון: ביצוע בדיקת תקינות באתר האינטרנט של DHL. שאלון מהיר זה יעזור לך לזהות נקודות תורפה באסטרטגיית המסחר האלקטרוני הבינלאומית של העסק שלך. זה יכול להיות הדבר הקטן ביותר שעושה את כל ההבדל!
5. להחליט מה לשלוח לאן ואיך
אם הנך שולח/ת למספר מדינות, יש להימנע מגישה של "מידה אחת מתאימה לכולם". אסטרטגיית השיווק והמכירות שלך צריכה להיות מותאמת לכל מדינה בהתאם להעדפות הקונים שם. אולי אחד המוצרים שלך מתאים יותר לשוק אחד מאשר לשוק אחר; לאחר מכן יש לקחת בחשבון את ימי הקניות של כל מדינה (בלאק פריידי בארה"ב, יום הרווקים בסין וכו'). כל הדברים האלה ישפיעו על תכנון המלאי שלך. המפתח הוא לבדוק ולייעל את גישת המכירות שלך לאורך הדרך, ועם הזמן נתוני הלקוחות שנאספו יאפשרו לך לחדד אותם. אל תשכח לבדוק את מדריכי המדינה של DHL.
בזמן שהנך עסוק/ה בצד העסקי של הדברים, תמיד תוכל/י להפקיד את המשלוח שלך בידי DHL. עם נוכחות ב-220 מדינות וטריטוריות, זה הוגן לומר שאנחנו מומחים בינלאומיים. יש לנו ניסיון רב בסיוע לעסקים B2C בכל הגדלים לזהות ולהגיע לשווקים חדשים. צרו איתנו קשר עוד היום ונתחיל – העולם מחכה!