#ייעוץלוגיסטי

כל מה שצריך לדעת על מיסים במשלוח

Anna Thompson
Anna Thompson
גלה את צוות התוכן
5 דקות קריאה
כל מה שצריך לדעת על מיסים במשלוח

אם העסק שלך רוצה להתרחב, משלוח בינלאומי הוא אסטרטגיה מעולה להגדיל את בסיס הלקוחות שלך ואת ההכנסות. עם זאת, ישנם כמה אתגרים כמו- ניווט בתקנות המיסים של כל מדינה. אי עמידה בהם עלולה לגרום למשלוח שלך להתעכב במכס או לקבל קנסות כבדים.

הנה כל מה שצריך לדעת כדי להבטיח שהמשלוחים שלך תמיד יגיעו ללקוחות מעבר לגבולות בזמן.

מהו מכס יבוא?

מכס יבוא (או מכס) הוא מס הנגבה על ידי רשויות המכס על כל הסחורות הנמכרות מעבר לגבולות. מטרת מכסי היבוא היא להגדיל את ההכנסות של הרשויות המקומיות - אך גם להעלות את המחיר הסופי של הסחורה לצרכנים, ובכך לעודד קנייה מהשוק המקומי, שאינו כפוף למס זה.

מהו מס יבוא?

מס יבוא הוא שיעור מס קבוע הנגבה על ידי המכס על יבוא. במקרים רבים, המס שווה למס המכירה המקומי. גם כאשר הטובין נרכשו בחו"ל, מס צריכה זה עדיין יחול כאשר הם נכנסים למדינה אחרת. דוגמאות כוללות מס מכירה ומס ערך מוסף (מע"מ).

כיצד ההיטלים והמיסים משפיעים על המשלוח שלך?

היטלים ומיסים ישפיעו על העלות הכוללת של המשלוח שלך, לכן חשוב להיות במודעות להם בשלב מוקדם. לאחר מכן ניתן לשקלל אותם באסטרטגיית התמחור שלך כדי להבטיח שהעסק שלך יישאר רווחי. בנוסף, אי ניהול נכון של ההיטלים והמיסים עלול לגרום למשלוח שלך להתעכב במכס - ואולי גם קנסות. 

ממה מורכב מס היבוא?

במדינות רבות יש סף מינימלי של ערך הזמנה שסחורות צריכות לעמוד בו לפני שחלים היטלים ומיסים - זה נקרא de minimis.

סכום המס והמכסים שעליך לשלם עבור משלוח מושפעים ממספר גורמים, כולל:

  • ערך הטובין (כולל ביטוח ודמי משלוח)
  • תיאור הסחורה
  • ארץ או אזור המוצא
  • שיעורי המכס של מדינת היעד
  • קודי HS של הסחורה

 

מהו קוד HS?

קוד HS הוא מזהה ייחודי המסווג את הסוג המדויק של הסחורה הנשלחת. המערכת זוכה להכרה בינלאומית; מחלקת המכס של מדינה מגדירה תקנות שונות המבוססות על סיווגים שונים.

בעת מילוי שטר מטען עבור המשלוח הבינלאומי שלך, עליך להזין את קודי HS של הסחורה. רשויות המכס ישתמשו בקוד זה כדי להבין מה נשלח ולהחיל את ההיטלים והמיסים הנכונים. אם משתמשים בקוד שגוי, עלולים בסופו של דבר לשלם תעריף שגוי - או במצבים מסוימים המשלוח עשוי להידחות על ידי מדינת היעד. לכן, חשוב לעשות את זה נכון. הנה מדריך HS  קוד ייעודי שיעזור לך.

כיצד לחשב מס יבוא

כמומחי לוגיסטיקה בינלאומיים, ל- DHL Express יש מגוון פתרונות המסייעים להקל על עסקים השולחים מעבר לגבולות. זה כולל מעריך עלויות מסירה ייעודי - מחשבון פשוט שמעריך היטלים, מיסים, עלויות משלוח ועוד, כדי לעזור לך לקבל החלטות תמחור טובות יותר.

הגורמים האחראים למסי יבוא והיטלים

אז, מי אחראי לשלם את מסי היבוא וההיטלים על משלוח חוצה גבולות? כאן זה יכול להיות קצת מורכב, אז פירקנו את הצדדים השונים ואת האחריות שלהם.

ספק לוגיסטי: זהו השירות המוביל את המשלוח אל מעבר לגבולות – לדוגמה, DHL Express. בסחר בינלאומי, המוביל פועל כעמיל מכס, מנהל תיעוד גבולות עבור לקוחות, כך הסחורה שלהם לשחרר את המכס ללא בעיות. המוביל אחראי גם לגביית כל מסי היבוא וההיטלים הקשורים.

יצואן ויבואן: במקרה של עסקת מסחר אלקטרוני B2C חוצת גבולות, המוכר השולח את הסחורה מחוץ למדינה הוא היצואן, ואילו הלקוח הרוכש את הסחורה נחשב ליבואן. הצד האחראי לתשלום המסים וההיטלים המועברים על ידי המוביל נקבע על ידי מערכת כללים מוכרת בינלאומית הנקראת Incoterms.

תנאים מוסכמים בין היצואן לבין המוביל. שני הנפוצים ביותר הם:

  • Delivered Duty Paid (DDP). זה כאשר המוכר לוקח אחריות על הובלת הסחורה (כולל העמלות הקשורות), ומשלם את כל מסי היבוא והמכסים המגיעים כאשר המשלוח חוצה גבולות.
  • Delivered Duty Unpaid (DDU). במקרה זה, המוכר אחראי למסירת הסחורה ליעדה ולעלות הובלתם, אך על הלקוח לשלם את כל מסי היבוא וההיטלים הקשורים למוביל בעת קבלת החבילה.

למותר לציין כי האחרון הוא לא כל כך פופולרי עם הלקוחות. זו אולי נראית האפשרות הזולה יותר עבור העסק שלך, אבל בסופו של דבר הלקוחות שלך הם אלו שיפגעו.

יבואן רשום: זהו האדם או הישות האחראים להבטחת תאימות הייבוא. עליהם לנהל את כל הניירת (כגון רישיונות ותעודות) הדרושים לייבוא, וכן לכסות את כל ההיטלים והמיסים. במקרה של DDP, למשל, המוכר הוא יבואן הרשומה.

שיקולים בעת משלוח בינלאומי

יש הרבה מה לתכנן בעת משלוח ליעד בינלאומי חדש, כולל:

  • תקנות המכס של מדינת היעד. חשוב לחקור את מס היבוא המקומי ואת שיעורי המכס כדי לקחת בחשבון את העלויות שלך. החל בעבודה עם מדריכי המדינות שלנו .
  • תיעוד משלוח וניירת. מידע זה עשוי לכלול חשבונית מסחרית מדויקת ומפורטת ושטר מטען.
  • כדי שהמשלוח שלך יגיע ליעדו במצב שיצא, הסחורה צריכה להיות ארוזה בקופסאות בגודל הנכון עם תוויות המוצגות בבירור. הנה כמה נקודות בונוס על אריזות ירוקות!
  • פריטים אסורים ומוגבלים. סחורות שנשלחו ללא האישורים הנכונים עלולות להיתפס על ידי המכס או לזכות אותך בקנס כבד.
  • ביטוח. זה ייתן לך שקט נפשי במקרה שמשהו משתבש - כגון משלוח פגום או אבוד. הנה מה שצריך לדעת.

צעדים מעשיים לטיפול במסי יבוא ומסי שילוח

ניהול הצהרות מכס

בעת משלוח סחורות בינלאומי, עליך יהיה למלא טפסי הצהרות מכס, כולל חשבונית מסחרית . זהו מסמך יצוא מיוחד המכיל מידע מקיף על הסחורה כי רשויות המכס ישתמשו כדי לחשב את המיסים, התעריפים והחובות. באפשרותך לקצץ בעלויות על ידי ניהול הצהרות מכס בעצמך, או להעסיק עמיל מכס.

בחירת שירות עמילות מכס

שותפות עם למשל DHL Express, לדוגמה, פירושה שלעסק שלך יש גישה לרשת גלובלית של מומחי מכס ביותר מ-100 מדינות. תוכלו ליהנות מההטבות הבאות:

  • שקיפות מלאה ונראות מרבית של מה שהוצהר בשמך
  • כרטיסי תעריף גלובלי לעלויות שקופות
  • טכנולוגיות חדשות כגון כלי תאימות המופעלים באמצעות בינה מלאכותית כדי להפחית עיכובים בשחרור מהיבוא שלך
  • שירות הוצאות ההיטלים והמיסים של DHL, כלומר החברה תסדיר את כל ההיטלים והמיסים מראש, בשמך, כדי למנוע עיכובים בהגעת הסחורה ליעדה

הכנת הלקוחות שלך לתשלום מכסי יבוא

לבסוף, חשוב לזכור כי לא משנה מה incoterms תבחר/י עבור המשלוחים הבינלאומיים שלך, יש לחשוב על הלקוחות שלך ולהימנע מלהפתיע אותם עם דמי משלוח גבוהים ברגע האחרון.   

השלבים הבאים

ניהול היטלים ומיסים עבור המשלוח הבינלאומי שלך עשוי להישמע מסובך, אך עם חשבון עסקי של DHL Express, הדברים נהיים פשוטים יותר.