Welke online betaalmethoden moet je aanbieden bij het afrekenen? Het is een beslissing die het verschil kan maken tussen het voltooien of stopzetten van transacties door je klanten. In dit artikel helpen we je meer te begrijpen over het verhogen van de conversieratio's met diverse betalingssystemen.
Het belang van het aanbieden van diverse betaalmethoden
Inzicht in consumentengedrag bij het afrekenen
Een groot deel van e-commerce draait om de gebruikerservaring, en het afrekenen is een belangrijk onderdeel. Je klanten willen keuze en flexibiliteit – om te kunnen betalen via de betaalmethode van hun voorkeur – anders gaan ze ergens anders heen. In feite wordt "betalingsopties" (of een gebrek daaraan) door 40% van de online shoppers genoemd als een belangrijke reden voor het verlaten van de winkelwagen. Daarom is het van cruciaal belang dat jouw bedrijf betalingsdiensten integreert die voldoen aan de behoeften van je klanten. Kunstmatige intelligentie kan hier een rol spelen - het monitoren van klantgedrag om patronen te detecteren en toekomstige voorkeuren te voorspellen - wat betekent dat je tijdens het afrekenen aangepaste betalingskeuzes kunt aanbieden.
Wereldwijde trends in betalingsvoorkeuren
De vraag van online consumenten naar snelle en eenvoudige betalingen in combinatie met wijdverbreid smartphonegebruik maakt digitale portemonnees de voorkeurskeuze bij het afrekenen.
Impact van betalingsopties op conversieratio's
Het kiezen van de juiste betalingsopties voor je online winkel kan een directe impact hebben op je conversieratio, waardoor deze met maar liefst 30%3 verbetert. Onder grensoverschrijdende shoppers is het vooral belangrijk - velen worden afgeschrikt om bij buitenlandse merken te winkelen vanwege zorgen over de authenticiteit, maar het zien van een bekende betalingsservice bij het afrekenen kan hen voldoende geruststellen om de transactie te voltooien.
Onderzoek naar de belangrijkste betaalmethoden voor e-commerce
Creditcards: nog steeds relevant of terrein verliezend?
Hoewel creditcards ooit de belangrijkste betaalmethode waren voor e-commercetransacties, hebben ze marktaandeel verloren aan digitale portemonnees, die een sneller afrekenproces mogelijk maken. Als reactie hierop diversifiëren veel creditcardmaatschappijen hun producten om consumenten aan te spreken, zoals het aanbieden van BNPL-diensten en het integreren van biometrische technologie zoals vingerafdruk- en gezichtsherkenning.
Ondanks de concurrentie blijven creditcards de op één na populairste betaalmethode, dus verkopers moeten ze standaard blijven accepteren. Ze worden gereguleerd door normen die zowel de koper als de verkoper de zekerheid bieden dat hun transacties veilig zijn. Veel shoppers worden ook gestimuleerd om geld uit te geven aan creditcards om toegang te krijgen tot de beloningsprogramma's van hun bank.
Stripe4 is een van de marktleiders voor het verwerken van creditcardtransacties van online verkopers. Het belooft conversies te verhogen met ingebouwde optimalisaties, toegang tot 100+ betaalmethoden en afrekenen met één klik. Bovendien ondersteunt het grensoverschrijdende transacties naar 195+ landen en verlaagt het de kosten van het beheer van meerdere valuta's.
De opkomst van digitale portemonnees: gemak en veiligheid
Als het gaat om mobielvriendelijke betalingsoplossingen voor e-commerce websites, zijn digitale portemonnees (ook wel mobiele portemonnees genoemd ) een must-have. Naar verwachting zullen ze tegen 2026 goed zijn voor 54% van de wereldwijde e-commerce betalingstransacties, waardoor ze wereldwijd de populairste online betaalmethode zijn5.
Ze fungeren als een prepaid-kredietaccount en slaan de persoonlijke gegevens en het geld van de klant op. Het is snel en gemakkelijk; Gebruikers worden doorgestuurd van de kassa van de e-commercesite naar de pagina van de digitale portemonnee, waar ze eenvoudig kunnen inloggen met hun bestaande gebruikersnaam en wachtwoord om de aankoop te voltooien. Dit is vooral handig voor mensen die op mobiel winkelen, waar een kleiner scherm het invullen van veel details erg frustrerend kan maken.
Digitale portemonnees profiteren ook van versleutelingsbeveiliging die debet- en creditcardgegevens codeert, zodat de nummers nooit worden gedeeld met een handelaar - waardoor ze een veilige optie zijn.
4 digitale portemonnees om te overwegen
PayPal
De 400+ miljoen actieve gebruikers(6) van PayPal kunnen direct betalingen over de hele wereld verzenden of ontvangen door simpelweg in te loggen op hun account. Het platform accepteert grensoverschrijdende betalingen (met automatische valutaconversie), waardoor het een aantrekkelijke optie is voor kmo's die internationaal willen groeien.
Amazon Pay
Amazon Pay is de online betalingsverwerkingsservice van de e-commercegigant. Partnerretailers kunnen een knop op hun websites insluiten om hun klanten een snelle afrekenervaring te bieden.
Apple Pay
Apple Pay maakt gebruik van vingerafdruk- en gezichtsherkenningstechnologie, waardoor het een van de veiligste digitale portemonnees is die er zijn. Het is vooraf geïnstalleerd op Apple-smartphones en kan worden gebruikt in de winkel, in apps en op internet.
Google Pay
Laten we Android-gebruikers niet vergeten. Met Google Pay kunnen ze online en in-app betalingen doen met hun smartphones door verbinding te maken met de betaalkaart(en) die ze in hun Google-accounts hebben opgeslagen.
Buy Now Pay Later (BNPL)-opties: voldoen aan veranderende consumentenbehoeften
De groei van de BNPL-sector is enorm – en vertoont geen tekenen van vertraging. De wereldmarkt zal naar verwachting groeien tot 122,19 miljard dollar in 20307.
Het betalen van aankopen in termijnen is een aantrekkelijke optie voor prijsbewuste consumenten. Millennials en Gen Z zijn de grootste gebruikers van BNPL-services8, dus het kiezen van de juiste BNPL-service voor je e-commercesite is een belangrijke beslissing. Onderzoek de meest populaire aanbieders in je doelmarkten en zorg ervoor dat je ze als opties opneemt.
3 toonaangevende BNPL-oplossingen voor jouw KMO
Klarna is een van Europa's BNPL-marktleiders en biedt een scala aan betalingsplannen, waaronder "Betaal in 30 dagen" en "Betaal in 3 termijnen". Handelaren betalen vaste en variabele kosten voor alle transacties.
Met de Clearpay-app kunnen klanten aankopen in renteloze termijnen betalen, gespreid over zes weken. Het bedrijf beweert dat verkopers genieten van een stijging van 15% in de totale winstmarges na het toevoegen van Clearpay bij het afrekenen.
De BNPL-service van PayPal is eenvoudig toe te voegen voor verkopers met bestaande PayPal-accounts. Bedrijven profiteren van de zachte kredietcontrole van gebruikers van het platform - en natuurlijk het enorme bereik en de merkherkenning van de betalingsgigant.
Optimaliseer jouw e-commerce betaalstrategie
De juiste betalingsverwerker kiezen
Een betalingsverwerker is een platform dat de financiële transacties tussen een handelaar en een klant beheert, via verschillende kanalen, waaronder creditcards en debetkaarten. Wanneer een klant een aankoop doet, ontvangt de betalingsverwerker de transactiegegevens en vraagt hij toestemming aan de uitgevende bank om ervoor te zorgen dat de klant voldoende geld heeft - en om zijn identiteit te verifiëren. Het transactiebedrag wordt vervolgens gecrediteerd op de verkopersrekening . Het is een snel, naadloos en veilig systeem dat elke dag door miljoenen KMO's over de hele wereld wordt gebruikt.
Er zijn veel betalingsverwerkers beschikbaar - de meest populaire is PayPal - dus je bedrijf moet bij het kiezen van een betalingsbeleid rekening houden met de volgende factoren:
Kosten: deze variëren per betalingsverwerker; Sommigen rekenen een vergoeding per transactie, anderen via een maandelijks abonnement. Er zijn ook opstart- en annuleringskosten waarmee je rekening moet houden.
Geaccepteerde betaalmethoden: zorg ervoor dat de betalingsverwerker de betaalmethoden ondersteunt die je klanten het meest gebruiken, of dat nu creditcards, digitale portemonnees of BNPL zijn.
Internationale beschikbaarheid: als je internationaal verkoopt, zoek dan naar een betalingsverwerker die meerdere valuta's en populaire lokale betaalmethoden ondersteunt.
Klantervaring: kies een bekende betalingsverwerker en je klanten zullen gerustgesteld zijn om de transactie bij het afrekenen af te ronden.
Betalingsopties op maat maken voor internationale markten
Bedrijven die internationaal verkopen, moeten er rekening mee houden dat de voorkeursbetaalmethoden van e-commerceconsumenten per markt verschillen. Italianen geven de voorkeur aan digitale portemonnees9, terwijl de Argentijnen10 en Zuid-Koreanen11 trouw zijn gebleven aan creditcards. Ondertussen is in sommige landen rembours nog steeds de norm. En dat is slechts een momentopname van een gevarieerd en divers wereldwijd landschap. Dus op welke markt je je ook wilt richten, het is belangrijk dat je eerst onderzoek doet naar lokale betalingstrends. Onze Export Guides bevatten deze inzichten (en nog veel meer) om je te helpen.
Stroomlijn je checkout voor een betere gebruikerservaring
Het is van cruciaal belang dat je jouw klanten een snelle, flexibele en wrijvingsloze ervaring biedt. Volg deze tips:
Bied keuze! Hoe meer betalingsopties je kunt aanbieden bij het afrekenen, hoe beter. Onthoud dat als klanten niet via hun voorkeursmethode kunnen betalen, ze waarschijnlijk afzien van hun aankopen, dus vergeet deze cruciale stap niet!
Denk aan minimale klikken: laat klanten afrekenen met hun digitale portemonnee, zodat ze niet al hun betalingsgegevens hoeven in te voeren.
Bied afrekenen met één klik aan. Door de betalingsgegevens van je klanten op hun account op te slaan, kunnen ze elke keer dat ze bij je winkelen met één klik betalen.
Stel klanten gerust over de veiligheid: bied bekende betalingsopties aan, toon beveiligingsbadges en benadruk je gegevensbeschermingsbeleid.
Nadat de betaling is voltooid, is het tijd om na te denken over de verzending! Open een DHL Express Business Account voor snelle, internationale verzending.